už 3274 receptov

Pridaj recept

Kapustové lokše 2.

Kapustové lokše 2.

Zaradené v kategórii:
Kapusta, kel

Ingrediencie:

800 g zemiakov, 1 vajce, 120 g hrubej múky, soľ, 600 g hlávkovej kapusty, 80 g masti, 20 g práškového cukru, 10 g kryštálového cukru


Postup prípravy:

Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme do nich vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pokrájame ho na kusy, na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a na horúcej platni opečieme po oboch stranách. Upečené lokše potrháme na kúsky, dáme do cedníka, prelejeme horúcou vodou, pridáme do udusenej kapusty. Všetko spolu premiešame.
Príprava kapusty
:nadrobno ju posekáme, dáme na masť, v ktorej sme cukor upražili na karamel a dáme dusiť. Trochu osolíme a pred podávaním lokše môžeme posypať cukrom podľa chuti.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kapustové lokše 1.
Kapustové lokše 1.
Kapustové lokše 4.
Kapustové lokše 4.
Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Kapustové lokše 3.
Kapustové lokše 3.