už 3274 receptov

Pridaj recept

Krupicový nákyp 2.

Krupicový nákyp 2.

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

400 g krupice, liter mlieka, 3 vajcia, 150 g práškového cukru, soľ, 70 g masla, citrónová kôra, hrozienka


Postup prípravy:

Krupicu zalejeme pol litrom mlieka a necháme chvíľu napučať. Druhú polovicu mlieka dáme variť. Do vriaceho dáme maslo, soľ, namočenú krupicu a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame žĺtky, hrozienka, cukor, postrúhanú citrónovú kôru a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Dobre premiešame, dáme na vymastený plech a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom. Podávame so zaváraným ovocím.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Krupicový nákyp 1.
Krupicový nákyp 1.
Krupicový nákyp 3.
Krupicový nákyp 3.
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.