už 3274 receptov

Pridaj recept

Liptovská kapustnica

Liptovská kapustnica

Zaradené v kategórii:
Zeleninové polievky, Kyslé polievky

Ingrediencie:

250g kyslej kapusty, 1,2 l kapustovej šťavy, 300 g mäsa alebo klobásy, 20 g sušených húb, bobkový list, 1 väčšia cibuľa, 4 zemiaky, červená paprika, soľ, vegeta


Postup prípravy:

Do kapusty a šťavy pridáme mäso, umyté posekané huby, bobkový list, celú očistenú cibuľu a krátko povaríme. Podľa potreby dolejeme vodou na primeranú kyslosť a dochutíme soľou červenou paprikou a vegetou. Varíme kým je mäso polomäkké, pridáme celé očistené zemiaky a dovaríme. Mäso z liptovskej kapustnice sa podáva zvlášť, jedlo sa obvykle varí s väčším množstvom rôznych druhov mäsa.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Liptovská ruža
Liptovská ruža
Dietna kapustnica
Dietna kapustnica
Kapustnica 1.
Kapustnica 1.
Kapustnica
Kapustnica