Liptovská kapustnica
Zaradené v kategórii:
Zeleninové polievky, Kyslé polievky

Ingrediencie:
250g kyslej kapusty, 1,2 l kapustovej šťavy, 300 g mäsa alebo klobásy, 20 g sušených húb, bobkový list, 1 väčšia cibuľa, 4 zemiaky, červená paprika, soľ, vegeta
Postup prípravy:
Do kapusty a šťavy pridáme mäso, umyté posekané huby, bobkový list, celú očistenú cibuľu a krátko povaríme. Podľa potreby dolejeme vodou na primeranú kyslosť a dochutíme soľou červenou paprikou a vegetou. Varíme kým je mäso polomäkké, pridáme celé očistené zemiaky a dovaríme. Mäso z liptovskej kapustnice sa podáva zvlášť, jedlo sa obvykle varí s väčším množstvom rôznych druhov mäsa.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Liptovská ruža | ![]() Dietna kapustnica | ![]() Kapustnica 1. | ![]() Kapustnica |