Marinovaný pstruh
Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:
4 pstruhy, soľ, 1,25 dl oleja, 10 g kapár alebo 1 malá kyslá uhorka, 3 lyžice oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, cibuľa, rajčiaky a hlávkový šalát na ozdobenie
Marináda: 5 dl octu, soľ, 1-2 strúčiky cesnaku, 5 zrniek čierneho, 3 zrnká nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobkový list, citrónová kôra, 2 malé cibule
Postup prípravy:
Čerstvé pstruhy vypitveme, dobre umyjeme, otrieme utierkou, osolíme a necháme asi pol druha hodiny odpočívať. Potom ryby opäť osušíme, potrieme olejom a rýchlo opečieme. Opečené uložíme do porcelánovej misy a necháme vychladnúť. Potom ich zalejeme horúcou marinádou a len čo roztok vychladne, pridáme posekané kapary alebo kolieska kyslej uhorky, misu zaviažeme celofánom či alobalom a uložíme do chladu na dva dni. Pred podávaním ryby upravíme na misu, ozdobíme cibuľou, rajčiakmi, hlávkovým šalátom a polejeme olejom a citrónovou šťavou.
Marináda:Všetky suroviny zmiešame a spolu dobre povaríme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Marinovaný pstruh s vínom | ![]() Pstruh pečený na masle | ![]() Plnený pstruh | ![]() Pečený pstruh v alobale |