Kurča na zelenine a hubách

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené kurča rozkrojíme na porcie a osolíme. Na masle opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme porcie kurčaťa, podlejeme polievkou z masoxu a prikryté dusíme asi pol hodiny. Medzitým si pripravíme svetlú zápražku z múky a masla, rozriedime ju šťavou z kurčaťa, povaríme a precedíme na kurča. Potom postupne pridáme huby pokrájané na tenké plátky a udusené na masle, karfiol uvarený v osolenej vode a rozobratý na ružičky a posekanú zelenú petržlenovú vňať, prilejeme sladkú smotanu a všetko spolu trocha povaríme. Pred podávaním zamiešame do omáčky žĺtok rozšľahaný v studenej vode. Podávame s ryžou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená