už 3274 receptov

Pridaj recept

Musaka

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

400 g baklažánov, soľ, 40 g hladkej múky, 80 g oleja, 40 g cibule, 60 g zelenej papriky, 150 g paradajok, zelená zelerová a petržlenová vňať, 300 g mletého bravčového mäsa, 1 dl mlieka, 1 vajce, mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Umytý a olúpaný baklažán pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm, ktoré osolíme a necháme chvíľu stáť. Potom ich obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán sprudka opečieme. Na zvyšnom oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú a pokrájanú zelenú papriku, paradajky, zelenú zelerovú a petržlenovú vňať a zomleté mäso. Všetko spolu opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prikryjeme a chvíľu podusíme. Do vymastenej nádoby dáme vrstvu opečených baklažánov, na ne poukladáme kolieska paradajok, ktoré prikryjeme vrstvou mletého mäsa so zeleninou a navrch dáme znova vrstvu baklažánov. Takto pripravenú musaku pečieme asi 20 minút, potom ju zalejeme v mlieku rozšľahaným vajcom a dopečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Komentáre:

Pridal/a: milan - 15.12.2012

Recept velmi dobry mam ho odskusany a je naozaj dobry. Len sa to nesmie prehnat s olejom.

Súvisiace recepty

Zeleninová musaka
Zeleninová musaka
Musaka z baranieho mäsa
Musaka z baranieho mäsa