Pečené pstruhy
Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:
4 pstruhy, 80 g masla, soľ, citrónová šťava, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Pstruhy vypitveme, očistíme a z oboch strán nožom 2 až 3 razy narežeme. Potom ich osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a chvíľu necháme odležať. Na panvici roztopíme maslo, vložíme pripravené pstruhy a z oboch strán pečieme celkom 12 až 15 minút. Upečené upravíme na misku, obložíme kolieskami citróna a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a prípadne aj s tatárskou omáčkou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Pečený pstruh v alobale | ![]() Plnené pstruhy v alobale | ![]() Pstruh pečený na masle | Pstruh Zochová chata |