už 3274 receptov

Pridaj recept

Pikantná omáčka 2.

Pikantná omáčka 2.

Zaradené v kategórii:
Omáčky

Ingrediencie:

Kôra z polovice citróna a polovice pomaranča, 1 pohárik červeného vína, 1 lyžička zaváraných brusníc, 1 lyžička marhuľového lekváru, 2-3 kocky cukru, 1 lyžička horčice, šťava z 1 citróna a pomaranča, worcesterská omáčka alebo polievkové korenie


Postup prípravy:

Natenko olúpanú citrónovú a pomarančovú kôru pokrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme zavárané brusnice, marhuľový lekvár, cukor upražený na karamel (povarený s 1 až 2 lyžicami vody), horčicu, citrónovú a pomarančovú šťavu a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky alebo polievkového korenia. Omáčku len zohrejeme, nevaríme. Môžeme ju podávať teplú alebo studenú, k mäsu, zverine i rybám.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Omáčka z paštéty
Omáčka z paštéty
Pikantná omáčka 1.
Pikantná omáčka 1.
Malinová omáčka
Malinová omáčka
Marhuľová omáčka
Marhuľová omáčka