už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnené zemiakové rezne

Plnené zemiakové rezne

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

400 g zemiakov, 100 g hrubej múky, 40 g cibule, 40 g oleja, 350 g pľúcok, 80 g masti na vyprážanie, soľ, 80 g žemlí


Postup prípravy:

V kožke uvarené zemiaky očistíme, pretrieme, posolíme, pridáme múku a vypracujeme cesto. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme zomleté pľúcka, soľ, popražíme, prilejeme trochu vody a dusíme. K uduseným pľúckam primiešame namočené vytlačené žemle. Zemiakové cesto rozvaľkáme, pokrájame na rovnaké štvorce, ktoré plníme pľúckovou pinkou. Okraje stlačíme, aby plnka nevypadla, sformujeme na rezne a v horúcom tuku vyprážame. Podávame so špenátom, s tekvicou, kyslou kapustou alebo so šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiakové rezne plnené kelom
Zemiakové rezne plnené kelom
Bravčové rezne v zemiakovom ceste
Bravčové rezne v zemiakovom ceste
Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Zemiakové šúľance 1.
Zemiakové šúľance 1.