Polievka z acidofilného mlieka
Zaradené v kategórii:
Krémové polievky

Ingrediencie:
2 acidofilné mlieka, 20 g hladkej múky, soľ, rasca, 15 g masla, 250 g zemiakov, 1 vajce
Postup prípravy:
Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou (asi ½ l), osolíme a uvaríme do mäkka. V malom kastróliku si pripravíme vývar z vody a rasce. Precedený vývar nalejeme do hrnca so zemiakmi. Acidofilné mlieko zmiešame s hladkou múkou a nalejeme do polievky, ktorú za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Vajce uvarené na tvrdo nakrájame na malé kocky a časť z neho položíme priamo na tanier. Až potom nalejeme polievku. Miesto rasce môžeme pre zmenu chuti použiť aj kôpor.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Lokše z kyslého mlieka | ![]() Zvara – polievka | ![]() Mliečna polievka | ![]() Pasuľa – polievka |