už 3274 receptov

Pridaj recept

Polievka z acidofilného mlieka

Polievka z acidofilného mlieka

Zaradené v kategórii:
Krémové polievky

Ingrediencie:

2 acidofilné mlieka, 20 g hladkej múky, soľ, rasca, 15 g masla, 250 g zemiakov, 1 vajce


Postup prípravy:

Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou (asi ½ l), osolíme a uvaríme do mäkka. V malom kastróliku si pripravíme vývar z vody a rasce. Precedený vývar nalejeme do hrnca so zemiakmi. Acidofilné mlieko zmiešame s hladkou múkou a nalejeme do polievky, ktorú za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Vajce uvarené na tvrdo nakrájame na malé kocky a časť z neho položíme priamo na tanier. Až potom nalejeme polievku. Miesto rasce môžeme pre zmenu chuti použiť aj kôpor.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Lokše z kyslého mlieka
Lokše z kyslého mlieka
Zvara – polievka
Zvara – polievka
Mliečna polievka
Mliečna polievka
Pasuľa – polievka
Pasuľa – polievka