už 3274 receptov

Pridaj recept

Punčová torta 1.

Zaradené v kategórii:
Torty z piškótového cesta

Ingrediencie:

4 vajcia, 140 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky
Plnka: 300 g detských piškót, 2 veľké lyžice pikantného džemu, citrónová šťava, 2 veľké lyžice rumu, kandizované ovocie, mandle
Rumová poleva: 150 g práškového cukru, 3 veľké lyžice rumu


Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh a striedavo s múkou ho primiešame k vymiešaným žĺtkom. Cesto dáme do tortovej formy vytretej tukom a vysypanej múkou. Pečieme pomaly v stredne vyhriatej rúre. Upečený tortový korpus vyklopíme, necháme vychladnúť a plníme až na druhy deň. Plnka:Piškóty zomelieme a zmiešame s citrónovou a pomarančovou šťavou džemom a rumom na hladkú masu. Tortu prekrojíme, spodnú polovicu vložíme do tortovej formy, na ňu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou torty. Zaťažíme a necháme stáť aspoň 3 hodiny. Potom tortu vyberieme z formy a potrieme celú rumovou polevou. Povrch ozdobíme kandizovaným ovocím a z bohov pritlačíme do polevy posekané mandle. Poleva:Cukor preosejeme do malej misky, pridáme rum a miešame dohladka.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Punčová torta 2.
Punčová torta 2.
Vianočná oriešková torta
Vianočná oriešková torta
Kubánska torta
Kubánska torta
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Nepečená torta
Nepečená torta