Šťavnatá jablková bábovka
Zaradené v kategórii:
Bábovky

Ingrediencie:
500 g jabĺk, 5 PL rumu, 250 g masla, 1 vanilkový cukor, 250 g práškového cukru (prípadne kryštálový), 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 125 g mletých orechov (vlašské, lieskovce, mandle), 1 PL škorice, tuk + múka na formu
Postup prípravy:
Jablká ošúpať, postrúhať, premiešať s rumom a odložiť do chladničky. Tuk, vanilku a cukor vymiešať do peny, po jednom zamiešavať vajcia. Múku, prášok do pečiva a kakao primiešať, pridať orechy a škoricu. Z jabĺk trocha nechať stiecť šťavy (aby bábovka nebola moc mokrá) a zamiešať do cesta. Bábovkovú formu poriadne vymastiť, pomúčiť a vyliať do nej cesto. Piecť na 175-200° 1 hodinu (po cca 15-20 minútach zakryť alobalom). Ak trocha vychladne, opatrne vyklopiť z formy, pred servírovaním posypať práškovým cukrom a posekanými opraženými orechmi. Bábovka sa po vybratí z formy trocha rozpadáva, ale aj napriek tomu je chutnučká a šťavnatučká. Mňam.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: pre 5 osôb
- Čas prípravy:
- Čas varenia:
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: nemecká kuchyňa
- Príležitosť: sviatočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
Komentáre:
Pridal/a: Eva 77 - 8.7.2011
Bábovky milujem a o takej som ešte nepočula, už sa teším, keď ju vyskúšam.
Súvisiace recepty
![]() Jablková omeleta | Oriešková bábovka | ![]() Jablkové zákusky | ![]() Jablková kaša |