Šťavnaté kuriatko
Zaradené v kategórii:
Kuracie a slepačie mäso

Ingrediencie:
kura, olej, kečup, horčica, soľ, korenie mleté, grilovacie korenie, vegeta, mletá sladká paprika, kari korenie
Postup prípravy:
Do 2 dcl oleja pridáme veľkú lyžicu kečupu, horčice a poriadne premiešame aby sa všetko spojilo. Pridáme aj ostatné koreniny ale už len po malej lyžičke. Znovu premiešame. Kura poriadne umyjeme a naporcujeme na menšie kusy, ale prsia necháme vcelku aj s kožou. Uložíme do nádoby a zalejeme zmesou pripravenou z oleja. Poriadne kura ponatierame a necháme odležat v chladničke do druhého dna. Pár krát poprevraciame. Na druhý deň rozložíme kura do pekáčika, podlejeme troškou vody a zakryjeme alobalom. Dáme piecť na 150 stupňov asi 20 minút. Potom odokryjeme a necháme dopiecť. Podávame s ryžou. Kuriatko je šťavnaté a má super chuť.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: pre 5 osôb
- Čas prípravy:
- Čas varenia:
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: grilovanie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: áno
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Pražský rezeň | ![]() Lečo | ![]() Vyprážané morčacie prsia špeciál | ![]() Rezne zo sviečkovice s kuracou pečeňou |