už 3274 receptov

Pridaj recept

Sviečkové rezy so zapekaným karfiolom

Sviečkové rezy so zapekaným karfiolom

Zaradené v kategórii:
Hovädzia sviečkovica

Ingrediencie:

600 g sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, 50 g oleja, 60 g masla, 20 g hladkej múky, 2 vaječné žĺtky, 0,3 dl mlieka, citrónová kôra, 30 g ementálu, 1 karfiol


Postup prípravy:

Umyté rezy zo sviečkovice jemne naklepeme, upravíme ich do tvaru malých biftekov, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi 1 hodinu v chlade odležať. Do kastróla dáme maslo rozotreté s hladkou múkou, primiešame žĺtky, pridáme mlieko, soľ a citrónovú kôru, ktorú vopred postrúhame. Kastról postavíme do nádoby s horúcou vodou a zmes vyšľaháme na hustú omáčku. Touto omáčkou potom polejeme rozporciovaný a vopred uvarený karfiol. Posypeme postrúhaným ementálom, položíme na grilovací rošt a zapekáme. Po dosiahnutí dostatočnej teploty vložíme na rošt rezy zo sviečkovice a grilujeme po oboch stranách asi 8 minút. Hotové rezy obkladáme zapekaným karfiolom. Podávame s opekanými zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: grilovanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Lahôdkové rezne v alobale
Lahôdkové rezne v alobale
Zaprávané teľacie mäso s karfiolom
Zaprávané teľacie mäso s karfiolom
Dusené teľacie mäso s karfiolom
Dusené teľacie mäso s karfiolom
Syrové rezy so šunkou
Syrové rezy so šunkou