už 3274 receptov

Pridaj recept

Vajcová paštéta

Zaradené v kategórii:
Nátierky a pomazánky

Ingrediencie:

200 g kuracej (bravčovej, teľacej) pečene, 40 g masti, 20 g cibule, 2 žemle alebo 120 g sendviča, 4 vajcia, soľ, 20 g masla
Paštétové korenie: 4 - 5 zrniečok čierneho a nového korenia, na špičku noža majoránu, kúsok muškátového orieška, jeden malý bobkový list, 1 klinček, štipka tymiánu, 2 - 3 zrnká borievky


Postup prípravy:

Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na menšie kúsky pokrájanú pečeň, ktorú prikrytú dusíme najprv vo vlastnej šťave, neskôr ju podlejeme horúcou vodou, dáme do kuchty a uzavretú dusíme asi 15 - 20 minút. Potom pečeň zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, pridáme do mlieka namočenú, vyžmýkanú žemľu, vajcia, soľ, paštétové korenie a všetko spolu dobre premiešame. Masu vylejeme do formy potretej maslom. Formu vložíme do väčšieho kastróla s vodou a prikryté varíme asi 12 - 15 minút. Po uvarení necháme paštétu trochu vychladnúť, potom ju vyklopíme na misku. Podávame ju studenú s paprikou, paradajkami a chlebom alebo pečivom.
Paštétové korenie
:všetko spolu potlčieme alebo pomelieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vajcová omeleta
Vajcová omeleta
Paštéta z husacej pečene
Paštéta z husacej pečene
Vajcová sadlina
Vajcová sadlina
Výborná domáca paštéta
Výborná domáca paštéta