už 3274 receptov

Pridaj recept

Vyprážané zemiakové krokety

Vyprážané zemiakové krokety

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

450 g zemiakov, 120 g hrubej múky, 60 g strúhanky, 80 g masti alebo oleja, 1 vajce, soľ, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Umyté uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, posolíme, pridáme múku, posekanú zelenú petržlenovú vňať a spracujeme na cesto. Na lopári so strúhankou rozšúľame valček hrubý asi 2 cm, z ktorého krájame krokety. Obalíme ich rozšľahaným vajcom a strúhankou a v horúcej masti vyprážame do červena.
Podávame k mäsu so šťavou, zeleninovým prívarkom ap.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiakové krokety 2.
Zemiakové krokety 2.
Mäsové krokety
Mäsové krokety
Zemiakové krokety 1.
Zemiakové krokety 1.
Gaštanové krokety
Gaštanové krokety