už 3274 receptov

Pridaj recept

Zapečený kel s mäsom

Zapečený kel s mäsom

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso, Kapusta, kel

Ingrediencie:

600 g kelu, soľ, 150 g mäsa (hovädzieho alebo bravčového), 20 g oleja, 20 g cibule, 2 vajíčka, 2 dl mlieka, 30 g strúhanky, 30 g masla


Postup prípravy:

Očistenú a pokrájanú cibuľu zapeníme na oleji, pridáme zomleté mäso, spolu popražíme, trochu podlejeme vodou, osolíme a dusíme. Osobitne uvaríme kel v celku v osolenej vode. Uvarený vyberieme, posekáme, polovicu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč, na to dáme vrstvu uduseného zomletého mäsa, prikryjeme zvyškom kelu, posypeme zvyškom strúhanky, zalejeme v mlieku rozšľahanými vajciami, navrch dáme ešte plátky čerstvého masla a v rúre zapečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zapečený karfiol s mäsom
Zapečený karfiol s mäsom
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Kelové valčeky s mäsom
Kelové valčeky s mäsom
Zelerový šalát s údeným mäsom
Zelerový šalát s údeným mäsom