už 3274 receptov

Pridaj recept

Zaprávaná teľacia hruď

Zaprávaná teľacia hruď

Zaradené v kategórii:
Teľacia hruď

Ingrediencie:

600 g teľacej hrude, voda, soľ, 100 g miešanej koreňovej zeleniny, 50 g masla, 50 g hladkej múky, muškátový oriešok, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Umytú hruď vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme očistenú zeleninu a varíme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vývarom z hrude a spolu povaríme. Potom pridáme na malé kocky pokrájanú uvarenú zeleninu, na porcie pokrájanú hruď, postrúhaný muškátový oriešok, zelenú petržlenovú vňať a nakoniec primiešame v mlieku rozšľahaný žĺtok. Podávame s krupicovými haluškami alebo s jemnou knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vyprážaná teľacia hruď 1.
Vyprážaná teľacia hruď 1.
Zapekaná teľacia hruď
Zapekaná teľacia hruď
Teľacia hruď na spôsob bažanta
Teľacia hruď na spôsob bažanta
Pražská teľacia hruď
Pražská teľacia hruď