Zaprávaná teľacia hruď
Zaradené v kategórii:
Teľacia hruď

Ingrediencie:
600 g teľacej hrude, voda, soľ, 100 g miešanej koreňovej zeleniny, 50 g masla, 50 g hladkej múky, muškátový oriešok, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Umytú hruď vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme očistenú zeleninu a varíme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vývarom z hrude a spolu povaríme. Potom pridáme na malé kocky pokrájanú uvarenú zeleninu, na porcie pokrájanú hruď, postrúhaný muškátový oriešok, zelenú petržlenovú vňať a nakoniec primiešame v mlieku rozšľahaný žĺtok. Podávame s krupicovými haluškami alebo s jemnou knedľou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Vyprážaná teľacia hruď 1. | ![]() Zapekaná teľacia hruď | ![]() Teľacia hruď na spôsob bažanta | ![]() Pražská teľacia hruď |