Bravčové rebierko s jablkom v alobale

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté bravčové karé rozdelíme na štyri približne rovnako veľké rebierka aj s kosťou, ktoré naklepeme, okraje 2-3 krát narežeme, osolíme, okoreníme, pokropíme mliekom a na horúcom oleji opečieme do červena. Z alobalu odstrihneme štyri obdĺžniky, do stredu každého dáme v šupke uvarené, očistené, na kolieska pokrájané a osolené zemiaky, na ne položíme opečené rebierka, potrieme ich rajčiakovým pretlakom, prikryjeme plátkami očistených jabĺk a navrch dáme kúsok masla. Každé rebierko trocha polejeme olejom, na ktorom sme ich piekli, dobre zabalíme, rozložíme na menší pekáč a v rúre pečieme asi 25 – 30 minút. Podávame v alobale, ktorý odbalíme len čiastočne, aby šťava nevytiekla. Ako prílohu podávame šalát.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená