Ingrediencie
200 g hovädzieho
200 g bravčového mäsa
20 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 žemľa
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia
40 g údenej slaniny
60 g uvarenej mrkvy
50 g zeleru
50 g zeleného hrášku
10 g hladkej múky
voda
malá lyžička rajčiakového pretlaku
Postup receptu
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cibuľou, cesnakom a namočenou žemľou, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a všetko spolu zamiešame. Nakoniec pridáme na kocky pokrájanú údenú slaninu, mrkvu, zeler a hrášok. Masu sformujeme do podlhovastého tvaru, položíme na vymastený pekáč, podlejeme naberačkou horúcej vody a za občasného polievania vlastnou šťavou pečieme asi 40 minút do červena. Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, pridáme pretlak, zalejeme vodou zo zeleniny, dobre spolu povaríme a precedíme na pokrájané mäso.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ