Postup receptu
Jazyk umyjeme, naklepeme, vložíme do osolenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a citrónovú kôru, všetko pokrájané nadrobno, všetky koreniny a uvaríme do mäkka. Uvarený jazyk preložíme na chvíľu do studenej vody, potom ho olúpeme a pokrájame na tenké rezy. Osobitne pripravíme zápražku z nasucho opraženej múky a masla, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a upražíme do červená. Potom zápražku rozriedime polievkou z jazyka tak, aby sme dostali hustejšiu omáčku, ktorú okyslíme citrónovou šťavou, osladíme cukrom upraženým do žlta, pridáme ríbezľový lekvár a dobre povaríme. Omáčku precedíme na pokrájaný jazyk, pridáme červené víno, olúpané mandle pokrájané na rezančeky, očistené hrozienka a všetko ešte trocha povaríme (asi 10 minút). Podávame s knedľou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ