Judáše s medom

Maslo vymiešame do peny, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha solí a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre vymiešame. Potom prilejeme kvások, pripravený z droždia, cukru, múky a mlieka, pridáme ostatnú múku a s mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme na hrúbku 2 cm, okrúhlou formičkou povykrajujeme judáše, zúbkovaným kolieskom spravíme na povrchu mriežky, uložíme ich na plech vymastený maslom a znova necháme vykysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným žĺtkom a v horúcej rúre upečieme do červená. Vychladnuté judáše potrieme medom a posypeme vanilínovým cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ