Judáše s medom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame do peny, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha solí a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre vymiešame. Potom prilejeme kvások, pripravený z droždia, cukru, múky a mlieka, pridáme ostatnú múku a s mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme na hrúbku 2 cm, okrúhlou formičkou povykrajujeme judáše, zúbkovaným kolieskom spravíme na povrchu mriežky, uložíme ich na plech vymastený maslom a znova necháme vykysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným žĺtkom a v horúcej rúre upečieme do červená. Vychladnuté judáše potrieme medom a posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Minipizza

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút

Viedenské roštenky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Pór s maslom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jablkový koláč krehký

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút