Judáše s medom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame do peny, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha solí a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre vymiešame. Potom prilejeme kvások, pripravený z droždia, cukru, múky a mlieka, pridáme ostatnú múku a s mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme na hrúbku 2 cm, okrúhlou formičkou povykrajujeme judáše, zúbkovaným kolieskom spravíme na povrchu mriežky, uložíme ich na plech vymastený maslom a znova necháme vykysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným žĺtkom a v horúcej rúre upečieme do červená. Vychladnuté judáše potrieme medom a posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pomarancova stava

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny

Parmské rezne

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Piškóty

Náročnosť

Zajac na čierno

Náročnosť

Kokosové labky 1.

Náročnosť