Krémové venčeky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do vriacej osolenej vody s tukom zavaríme múku a za stáleho miešania povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej postupne zamiešame celé vajcia. Cesto dobre vymiešame, vložíme do vrecka s rúrkou a na vymastený a múkou vysypaný plech vytláčame venčeky, ktoré pečieme v horúcej rúre. Upečené venčeky prekrojíme naplocho, spodok naplníme krémom, priložíme vrch a posypeme cukrom. Z cesta môžeme tvoriť banány alebo pyšteky a plniť ich krémom.
Krém: V malom množstve studeného mlieka rozmiešame maizenu a žĺtky a ostatné mlieko dáme s cukrom variť. Keď mlieko vrie, za stáleho miešania prilievame mlieko s maizenou a so žĺtkami a povaríme. Bielka ušľaháme s cukrom na tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame ešte do horúceho krému. Krém vložíme do vrecka a plníme ním venčeky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená