Mramorová bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Maslo, cukor, postrúhanú pomarančovú kôru, vanilínový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Potom pridáme vlažné mlieko a polovicu múky. Do druhej polovice múky zamiešame prášok do pečiva a spolu s tuhým snehom ušľahaným z bielkov ju zľahka zamiešame do vymiešaného cesta. Cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a do jedného dielu zamiešame postrúhanú čokoládu. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme najprv svetlým a potom tmavým cestom a v stredne vyhriatej rúre pomaly pečieme asi hodinu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jablčnik ala Iva 1.

Náročnosť

Virgin Hugo

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cibuľový šalát

Náročnosť

Tvarohové tyčinky

Náročnosť