Slivkové knedle z odpaľovaného cesta s tvarohom

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mlieko, soľ a maslo necháme prejsť varom a potom za stáleho miešania pomaly pridávame múku, až kým nevznikne veľmi tuhé cesto, ktoré sa nelepí ani na varešku, ani na hrniec. Odstavíme a necháme vychladnúť. Nakoniec do studeného cesta zamiešame po jednom vajcia. Tuhé cesto pokrájame na rovnaké kúsky, do každého zabalíme očistenú slivku (prípadne iné ovocie) a sformujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode 3 až 5 minút (podľa veľkosti sliviek). Uvarené knedle necháme odkvapkať, dáme na misu, trocha polejeme roztopeným maslom, posypeme postrúhaným tvarohom, cukrom a povrch znova polejeme maslom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Diétne halušky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zaprávané kurča

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jednoduchá suchárová knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút