Sviečkovica so šampiňónmi

Odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou, osolíme a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Na časti masti opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, pridáme bobkový list, celé nové a čierne korenie, tymian a citrónovú kôru, zalejeme vývarom alebo vodou, osolíme a povaríme. Do tohto základu vložíme opečenú sviečkovicu a prikryté v rúre udusíme. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, pripravenou zo zvyšku masti a hladkej múky, povaríme a zjemníme rozšľahanou smotanou. Omáčku zlepšíme bielym vínom, podľa chuti pridáme trocha cukru a octu, znova povaríme a precedíme. Nakoniec pridáme šampiňóny podusené na troche masti a vody. Mäso pokrájame, urovnáme na misu, obložíme šampiňónmi, trocha polejeme omáčkou a väčšiu časť omáčky nalejeme do omáčnika. Podávame s ryžou alebo knedľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ