Sviečkovica so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou, osolíme a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Na časti masti opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, pridáme bobkový list, celé nové a čierne korenie, tymian a citrónovú kôru, zalejeme vývarom alebo vodou, osolíme a povaríme. Do tohto základu vložíme opečenú sviečkovicu a prikryté v rúre udusíme. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, pripravenou zo zvyšku masti a hladkej múky, povaríme a zjemníme rozšľahanou smotanou. Omáčku zlepšíme bielym vínom, podľa chuti pridáme trocha cukru a octu, znova povaríme a precedíme. Nakoniec pridáme šampiňóny podusené na troche masti a vody. Mäso pokrájame, urovnáme na misu, obložíme šampiňónmi, trocha polejeme omáčkou a väčšiu časť omáčky nalejeme do omáčnika. Podávame s ryžou alebo knedľou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Husacia pečeň

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zapečený pór

Náročnosť

Plnený zeler

Náročnosť

Šunková pena

Náročnosť