Vajcová paštéta

Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na menšie kúsky pokrájanú pečeň, ktorú prikrytú dusíme najprv vo vlastnej šťave, neskôr ju podlejeme horúcou vodou, dáme do kuchty a uzavretú dusíme asi 15 – 20 minút. Potom pečeň zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, pridáme do mlieka namočenú, vyžmýkanú žemľu, vajcia, soľ, paštétové korenie a všetko spolu dobre premiešame. Masu vylejeme do formy potretej maslom. Formu vložíme do väčšieho kastróla s vodou a prikryté varíme asi 12 – 15 minút. Po uvarení necháme paštétu trochu vychladnúť, potom ju vyklopíme na misku. Podávame ju studenú s paprikou, paradajkami a chlebom alebo pečivom.
Paštétové korenie: všetko spolu potlčieme alebo pomelieme.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ