Vajcová paštéta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na menšie kúsky pokrájanú pečeň, ktorú prikrytú dusíme najprv vo vlastnej šťave, neskôr ju podlejeme horúcou vodou, dáme do kuchty a uzavretú dusíme asi 15 – 20 minút. Potom pečeň zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, pridáme do mlieka namočenú, vyžmýkanú žemľu, vajcia, soľ, paštétové korenie a všetko spolu dobre premiešame. Masu vylejeme do formy potretej maslom. Formu vložíme do väčšieho kastróla s vodou a prikryté varíme asi 12 – 15 minút. Po uvarení necháme paštétu trochu vychladnúť, potom ju vyklopíme na misku. Podávame ju studenú s paprikou, paradajkami a chlebom alebo pečivom.
Paštétové korenie: všetko spolu potlčieme alebo pomelieme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená