Zajac na smotane 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Odblanené a osolené mäso z mladého zajaca prešpikujeme prúžkami slaniny. V pekáči na roztopenej masti opražíme do ružová koreňovú zeleninu a cibuľu, pokrájané na kolieska, pridáme celé čierne a nové korenie, tymian, bobkový list a citrónovú kôru. Do tohto základu vložíme pripraveného zajaca, trocha ho zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou a pečieme najprv z jednej strany do červená. Potom ho obrátime, podľa potreby opäť podlejeme a upečieme do červená. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu precedíme, zo zeleniny vyberieme korenie, zeleninu zomelieme alebo jemne posekáme a vložíme späť do šťavy. Potom šťavu zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou a citrónovou šťavou, nalejeme na porcie zajaca a ešte spolu povaríme.
Podávame so žemľovou knedľou a s brusnicami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená