Zajac na smotane 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Odblanené a osolené mäso z mladého zajaca prešpikujeme prúžkami slaniny. V pekáči na roztopenej masti opražíme do ružová koreňovú zeleninu a cibuľu, pokrájané na kolieska, pridáme celé čierne a nové korenie, tymian, bobkový list a citrónovú kôru. Do tohto základu vložíme pripraveného zajaca, trocha ho zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou a pečieme najprv z jednej strany do červená. Potom ho obrátime, podľa potreby opäť podlejeme a upečieme do červená. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu precedíme, zo zeleniny vyberieme korenie, zeleninu zomelieme alebo jemne posekáme a vložíme späť do šťavy. Potom šťavu zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou a citrónovou šťavou, nalejeme na porcie zajaca a ešte spolu povaríme.
Podávame so žemľovou knedľou a s brusnicami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Torta Letné pokušenie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Kokosový závin

Náročnosť

Teľacia roláda

Náročnosť