už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pečený pstruh s bylinkovým maslom

Pečený pstruh s bylinkovým maslom

Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:

4 pstruhy, soľ, 30 g strúhanky, 30 g masti
Bylinkové maslo: 60 g masla, citrónová šťava, 10 g cibule, 1 sardelové očko alebo kúsok sardelovej pasty, 20 g sladkokyslej uhorky, zelený petržlen, worcesterská omáčka, soľ


Postup prípravy:

Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme, posolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z oboch strán do ružova opražíme. Potom pekáčik vložíme do rúry a pečieme asi 8 - 10 minút. Upečených pstruhov pomocou lopatky preložíme na misu, poukladáme na ne bylinkové maslo a podávame.
Bylinkové maslo
:Maslo v miske dobre vymiešame so soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľku, zelený petržlen, nadrobno pokrájanú uhorku, sardelové očko, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky, všetko spolu zamiešame, sformujeme do valčeka a necháme v chladničke stuhnúť. Bylinkové maslo pokrájame na osem kúskov a pokladieme na upečených pstruhov.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Vianočný steak z lososa
Vianočný steak z lososa
Pstruh pečený na masle
Pstruh pečený na masle
Pečený pstruh v alobale
Pečený pstruh v alobale
Plnený pstruh
Plnený pstruh