Najlepšie recepty na cestoviny: Ochutnajte Taliansko na tanieri

Talianska kuchyňa je celosvetovo preslávená svojou bohatou chuťou, čerstvými voňavými surovinami a lahodnými kombináciami chutí. Navyše existuje jedna vec, ktorá sa spája s talianskou kuchyňou viac než čokoľvek iné, a to sú tie najlepšie recepty na cestoviny. Ochutnajte s nami Taliansko na vašom tanieri.

Od jednoduchých a príjemne dochutených až po sofistikované a výnimočné kombinácie, najlepšie recepty na talianske cestoviny ponúkajú nespočetné možnosti pre všetkých milovníkov dobrého jedla. Objavte s nami recepty na cestoviny, ktoré prenesú Taliansko a závan letných dovoleniek priamo na váš tanier.

Citrónovo-ricottové cestoviny

Ak hľadáte rýchly a jednoduchý, no zároveň lahodný recept na chutné cestoviny plné sviežosti, táto kombinácia s citrónom, špenátom a čerstvým syrom je presne to, čo potrebujete. Tieto cestoviny sú krémové, svieže a plné výraznej chuti. Navyše ich pripravíte za pár minút, čo je skvelé pre rýchly obed alebo večeru pre celú rodinu. Celý recept na citrónovo-riccotové cestoviny nájdete TU.

najlepšie recepty
Foto: Pexels

Lasagne Bolognese

Lasagne sú ďalším ikonickým talianskym jedlom. Ak ich pripravíte správne a autenticky, máte zaručené, že si pochutnáte na gastronomickom zážitku. Lasagne Bolognese sú kombináciou cestovín (odporúčame si pripraviť vlastné domáce alebo kúpiť čerstvé chladené lasagne), mäsovej a bešamelovej omáčky a bohatej porcie mozzarelly. Je to pokrm, ktorý vyžaduje viac času na prípravu, ale výsledok rozhodne stojí za to. Celý recept na pravé talianske lasagne nájdete TU.

najlepšie recepty
Foto: Pexels

Najlepšie recepty na špagety Carbonara

Ak máte radi jednoduchosť a krémovú chuť, Carbonara je pre vás ideálnou voľbou. Táto jednoduchá, no nesmierne chutná omáčka je prípravená z vaječných žĺtkov, slaniny, syra Pecorino a čerstvo namletého čierneho korenia. Najlepšie recepty na špagety Carbonara prekvapivo nezahŕňajú medzi ingrediencie smotanu, aj keď vo výsledku získate nesmierne krémovú omáčku. Vyzbrojte sa dávkou trpezlivosti a dbajte na to, aby sa vám žĺtka na horúcich cestovinách nezrazili na „praženicu“. Carbonara je skvelým príkladom toho, ako niekoľko jednoduchých surovín dokáže vytvoriť jedinečnú a návykovú chuť. Podrobný recept nájdete TU.

najlepšie recepty
Foto: Pexels

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ