Najlepšie recepty na cestoviny: Ochutnajte Taliansko na tanieri
Talianska kuchyňa je celosvetovo preslávená svojou bohatou chuťou, čerstvými voňavými surovinami a lahodnými kombináciami chutí. Navyše existuje jedna vec, ktorá sa spája s talianskou kuchyňou viac než čokoľvek iné, a to sú tie najlepšie recepty na cestoviny. Ochutnajte s nami Taliansko na vašom tanieri.
Od jednoduchých a príjemne dochutených až po sofistikované a výnimočné kombinácie, najlepšie recepty na talianske cestoviny ponúkajú nespočetné možnosti pre všetkých milovníkov dobrého jedla. Objavte s nami recepty na cestoviny, ktoré prenesú Taliansko a závan letných dovoleniek priamo na váš tanier.
Citrónovo-ricottové cestoviny
Ak hľadáte rýchly a jednoduchý, no zároveň lahodný recept na chutné cestoviny plné sviežosti, táto kombinácia s citrónom, špenátom a čerstvým syrom je presne to, čo potrebujete. Tieto cestoviny sú krémové, svieže a plné výraznej chuti. Navyše ich pripravíte za pár minút, čo je skvelé pre rýchly obed alebo večeru pre celú rodinu. Celý recept na citrónovo-riccotové cestoviny nájdete TU.

Lasagne Bolognese
Lasagne sú ďalším ikonickým talianskym jedlom. Ak ich pripravíte správne a autenticky, máte zaručené, že si pochutnáte na gastronomickom zážitku. Lasagne Bolognese sú kombináciou cestovín (odporúčame si pripraviť vlastné domáce alebo kúpiť čerstvé chladené lasagne), mäsovej a bešamelovej omáčky a bohatej porcie mozzarelly. Je to pokrm, ktorý vyžaduje viac času na prípravu, ale výsledok rozhodne stojí za to. Celý recept na pravé talianske lasagne nájdete TU.

Najlepšie recepty na špagety Carbonara
Ak máte radi jednoduchosť a krémovú chuť, Carbonara je pre vás ideálnou voľbou. Táto jednoduchá, no nesmierne chutná omáčka je prípravená z vaječných žĺtkov, slaniny, syra Pecorino a čerstvo namletého čierneho korenia. Najlepšie recepty na špagety Carbonara prekvapivo nezahŕňajú medzi ingrediencie smotanu, aj keď vo výsledku získate nesmierne krémovú omáčku. Vyzbrojte sa dávkou trpezlivosti a dbajte na to, aby sa vám žĺtka na horúcich cestovinách nezrazili na „praženicu“. Carbonara je skvelým príkladom toho, ako niekoľko jednoduchých surovín dokáže vytvoriť jedinečnú a návykovú chuť. Podrobný recept nájdete TU.

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ