Tekvicový cheesecake či muffiny: Objavte sladké pochúťky, ktoré vykúzlite z tekvice

Keď jesenné mesiace prinesú do vašej kuchyne bohatú nádielku tekvice, okrem slaných receptov z jej oranžovej dužiny sa môžeme tešiť aj na prípravu rozmanitých sladkých pochúťok. Tekvica je unikátnou surovinou, ktorú môžeme využiť na prípravu širokej škály dezertov. Ochutnajte tekvicový cheesecake, muffiny a ďalšie sladké lahôdky. Pozrime sa spoločne na niekoľko nápadov na sladké dobroty z tekvice, ktoré si zamilujete.

Inšpirácia na sladké pochúťky: Tekvicový cheesecake, puding, koláč či muffiny

1. Tekvicový Cheesecake

Tekvicový cheesecake je kráľovským dezertom jesenných mesiacov. Hladká a krémová kombinácia tekvice, tvarohu či krémového syra a korenín vytvorí dezert, ktorý vás dostane svojou bohatou chuťou a krémovou textúrou. Môžete ho ozdobiť šľahačkou a posypať štipkou škorice pre ešte väčší chuťový zážitok.

Jednoduchý tekvicový cheesecake si pripravíte nasledovne. Rozdrvte 200 g sušienok, zmiešajte ich so 100 g rozpusteného masla a zatlačte zmes na dno formy. V miske zmiešajte 500 g tvarohu, 250 g tekvicového pyré, 150 g cukru, 3 vajíčka a koreniny (škoricu, klinčeky, muškátový oriešok). Túto zmes nalejte na sušienkový základ a pečte 45-50 minút pri teplote 160°C. Cheesecake nechajte vychladnúť a odpočívať v chladničke pred podávaním aspoň 4 hodiny.

Prečítajte si tiež: Korpus na cheesecake: 5 tipov, ako zaručene pripravíte ten najlepší

tekvicový cheesecake
Foto: Pixabay

2. Tekvicový puding

Tekvicový puding je jednoduchým dezertom, ktorý nevyžaduje veľa času na prípravu. Stačí zmiešať tekvicové pyré so smotanou, vaječnými žĺtkami, cukrom, koreninami a potom zmes povariť, čím získate krémový oranžový puding. Podávajte ho s domácou šľahačkou, piškótami a štipkou nastrúhaného muškátového orieška.

3. Koláč z tekvice

V miske zmiešajte 250 g tekvicového pyré alebo nastrúhanej tekvice, 200 g cukru, 2 vajíčka, 120 ml oleja, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu a 200 g hladkej múky. Pridajte 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, štipku soli a koreniny (škoricu, muškátový oriešok, klinčeky) podľa chuti. Zmes nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte koláč vo vyhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút. Nechajte ho vychladnúť a potom ho ozdobte šľahačkou, orieškami či javorovým sirupom.

Mohlo by vás zaujímať: Jablkový koláč ako od babičky: V čom tkvie jeho tajomstvo

tekvicové muffiny
Foto: Pixabay

4. Tekvicové muffiny

Muffiny z tekvice sú skvelým spôsobom, ako si osladiť deň. Ich vláčna textúra a sladká chuť je ideálna ku šálke kávy alebo čaju. Môžete do nich taktiež pridať orechy, sušené ovocie alebo čokoládu, aby ste muffinom dodali ešte viac hravosti chutí. Náš neodolateľný recept na tekvicové muffiny aj s postupom prípravy nájdete TU.

Z tekvice môžete pripraviť neuveriteľne chutné dezerty, ktoré potešia každého. Takže ak máte doma tekvicu, neváhajte a skúste niektorý z týchto receptov.

Prečítajte si tiež: Pumpkin spice latte recept: Ako si pripravíte najobľúbenejší jesenný nápoj doma?

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ