už 3274 receptov

Pridaj recept

Anglický rozbíf

Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:

800 g nízkej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g oleja, 50 g masla


Postup prípravy:

Dobre odležané mäso zbavíme šliach a prebytočného tuku, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji pečieme z obidvoch strán niekoľko minút. Potom ho preložíme do iného pekáča na roztopené maslo a pri občasnom polievaní vlastnou šťavou pečieme v dobre vyhriatej rúre 35 až 40 minút. Upečený rozbíf vyberieme, do šťavy pridáme trocha vývaru alebo horúcej vody, kúsok čerstvého masla a povaríme. Mäso pokrájame na tenké plátky a urovnáme na zohriatú misu. Šťavu nalejeme do omáčnika.
Podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s ryžou, obložené udusenou špargľou a s tatárskou omáčkou alebo kečupom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Komentáre:

Pridal/a: Lubo - 30.9.2010

Pravy anglicky roast sa podava s pecenymi zamiakmi a pecenou zeleninou - kukurica, sladky zemiak, tekvica, mrkva, petrzlen a dusenou zeleninou - ruzickovy kel, zelena fazulka, brokolica (my ale brokolicu tiez pecieme ma vybornu chut) a karfiol.
Je to typicke jedlo na nedelny vecer, najma v zime.

Omacka (gravy) sa dost casto robi z vypeku (rovno pekac z truby z ktoreho sme vybrali maso dame na sporak), ktory sa podleje cervenym vinom a za staleho miesania sa zahusti (redukcia), pripadne sa prida trocha muky.

Az mi tecu slinky.

Dalsia priloha je tzv. Yorkshire pudding, co su v podstate slane sisky (aspon sa to na sisky trochu ponasa), ale to mi velmi nechuti.

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Pravý anglický roast s omáčkou
Pravý anglický roast s omáčkou
Anglický šalát
Anglický šalát