už 3274 receptov

Pridaj recept

Bavorské dolky 1.

Zaradené v kategórii:
Buchty a buchtičky

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, 20 g droždia, 40 g práškového cukru, 40 g margarínu, 80 g masti, 100 g lekváru, 200 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, mlieko podľa potreby, soľ


Postup prípravy:

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, cukor, vajce, soľ a vlažné mlieko, v ktorom je rozpustený tuk. Dobre vypracujeme na cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky. Znovu ich dáme vykysnúť a potom vyprážame v horúcom tuku. Nakoniec ich potrieme lekvárom a posypeme strúhaným tvarohom a cukrom. Môžeme ich zdobiť šľahačkou, sladkým snehom alebo ovocnou penou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bavorské dolky 2.
Bavorské dolky 2.
Obyčajné dolky
Obyčajné dolky
Zemiakové dolky s kapustou
Zemiakové dolky s kapustou
Tvarohové buchty
Tvarohové buchty