už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

1 hovädzí jazyk, 100 g koreňovej zeleniny, 60 g cibule, soľ, 1 bobkový list, trocha tymianu, kúsok citrónovej kôry, 6 zrniek čierneho, 2 zrnká nového korenia, 60 g masla, 60 g hladkej múky a pol cibule na zápražku, 20 g kryštálového cukru, 100 g ríbezľového lekváru, 50 g hrozienok, 30 g mandlí, 1 dl červeného vína, šťava z pol citróna


Postup prípravy:

Jazyk umyjeme, naklepeme, vložíme do osolenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a citrónovú kôru, všetko pokrájané nadrobno, všetky koreniny a uvaríme do mäkka. Uvarený jazyk preložíme na chvíľu do studenej vody, potom ho olúpeme a pokrájame na tenké rezy. Osobitne pripravíme zápražku z nasucho opraženej múky a masla, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a upražíme do červená. Potom zápražku rozriedime polievkou z jazyka tak, aby sme dostali hustejšiu omáčku, ktorú okyslíme citrónovou šťavou, osladíme cukrom upraženým do žlta, pridáme ríbezľový lekvár a dobre povaríme. Omáčku precedíme na pokrájaný jazyk, pridáme červené víno, olúpané mandle pokrájané na rezančeky, očistené hrozienka a všetko ešte trocha povaríme (asi 10 minút). Podávame s knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí údený jazyk
Varený jazyk s omáčkou
Varený jazyk s omáčkou