už 3274 receptov

Pridaj recept

Hrášok, mrkva a kaleráb so smotanou

Hrášok, mrkva a kaleráb so smotanou

Zaradené v kategórii:
Mrkva

Ingrediencie:

200 g mrkvy, 200 g kalerábu, 60 g masla, 200 g ster1itzovaného hrášku, soľ, zelený petržlen, 10 g cukru, 20 g hladkej múky, 1/4 litra sladkej smotany


Postup prípravy:

Očistenú mrkvu a kaleráb umyjeme, pokrájame na malé kocky, dáme na rozpustené maslo, podlejeme vodou a dusíme. Ďalej pridáme hrášok, osolíme a udusíme do mäkka. Primiešame posekaný zelený petržlen, cukor, posypeme múkou a podusíme. Udusenú zeleninu zalejeme smotanou, necháme zovrieť a zamiešame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kalerábová polievka 1.
Kalerábová polievka 1.
Sekaný rezeň so zeleninou
Sekaný rezeň so zeleninou
Bravčové rezne na zelenine
Bravčové rezne na zelenine
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Zeleninové karbonátky 2.
Zeleninové karbonátky 2.