už 3274 receptov

Pridaj recept

Jazýčky z gaštanového pyré

Jazýčky z gaštanového pyré

Zaradené v kategórii:
Cukríky a cukrovinky

Ingrediencie:

500 g gaštanov, 120 g práškového a vanilkového cukru, lyžička rumu


Postup prípravy:

Umyté gaštany nakrojíme, zalejeme vodou a varíme asi 30 minút. Potom ich ocedíme, rozkrojíme, vnútro pomocou lyžičky vyberieme, pretrieme cez sitko, pridáme cukor, rum a zamiesime. Takto pripravené gaštanové pyré buď pretlačíme cez väčšie cedidlo priamo na osladenú šľahačku a podávame ako múčnik, alebo z neho sformujeme malé jazýčky, ktoré pomocou vidličky namáčame v čokoládovej poleve a na mastnom papieri necháme stuhnúť. Na hotové jazýčky môžeme cez plátenné vrecúško s hviezdičkovou rúrkou ozdobne nastriekať kôpky osladenej šľahačky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hráškové pyré k mäsu
Hráškové pyré k mäsu
Gaštanové jazýčky
Gaštanové jazýčky
Tekvicové pyré
Tekvicové pyré
Zelerové pyré
Zelerové pyré