Krupicové halušky
Zaradené v kategórii:
Zavárky a vložky do polievok

Ingrediencie:
20 g masti, 50 g krupice, 1 vajce, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Masť vymiešame s celým vajcom pridáme krupicu, posekanú zelenú petržlenovú vňať, premiešame a necháme asi pol hodiny stáť. Potom malou lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré zavárame do vriacej polievky. Varíme ich na miernom ohni. Cesto na halušky nesolíme, lebo jednak ich zavárame do slanej polievky a jednak z neslaného cesta halušky lepšie navierajú.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hovädzia polievka s krupicovými haluškami | ![]() Krupicové halušky I | ![]() Krupicové halušky II | ![]() Kurací vývar s krupicovými haluškami |