Omeleta s teľacím mozgom
Zaradené v kategórii:
Teľací mozog

Ingrediencie:
40 g teľacieho mozgu, 80 g masla, 50 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 8 vajec, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Teľací mozog umyjeme, odblaníme, osušíme a nadrobno posekáme. Na polovici masla opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista, pridáme posekaný mozog, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Z vajec a masla pripravíme omelety.
Príprava omelety:Na panvici rozpustíme maslo, do ktorého vlejeme dve rozšľahané vajcia, pridáme soľ a na
Na panvici pražíme tak dlho, kým sa vajcia nezrazia. V tom okamihu vložíme omeletu aj s panvicou do horúcej rúry, aby sa omeleta opiekla aj na povrchu. Takto pripravenú omeletu potrieme uduseným mozgom preklopíme druhou polovicou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so slaným pečivom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Obličky s mozgom a vajcom | ![]() Vajcová omeleta | ![]() Hrášková omeleta | ![]() Jablková omeleta |