už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnené zemiaky 1.

Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:

8 zemiakov, 15 dkg mletého mäsa (najlepšie sviečkovice alebo roštenky), 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, curry, vegeta, 3 vajcia, 2 - 3 lyžice mlieka, bujón, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1/2 l vývaru, lyžica postrúhaného syra, malý paradajkový pretlak, lyžica múky, cukor, citrónová šťava


Postup prípravy:

Zemiaky očistíme, trochu vydlabeme, dáme do vody. Vydlabanú časť posekáme, zmiešame s mäsom, soľou, cibuľou, korením, vegetou, žĺtkami a mliekom. Pridáme posekanú petržlenovú vňať. Zemiaky osušíme, postavíme ich vedľa seba do hrnca, naplníme plnkou, zalejeme vývarom, a varíme 30 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme postrúhaný syr. Zemiaky vyberieme, dáme do ohňovzdornej nádoby, vrch zalejeme snehom a zapečieme v horúcej rúre. Z vývaru, pretlaku, múky, cukru a citrónovej šťavy pripravíme omáčku a podávame ju so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiaky plnené bryndzou zapekané
Zemiaky plnené bryndzou zapekané
Zemiaky plnené údeným syrom
Zemiaky plnené údeným syrom
Plnené zemiaky 2.
Plnené zemiaky 2.
Zemiakové knedle plnené škvarkami
Zemiakové knedle plnené škvarkami