už 3274 receptov

Pridaj recept

Rebarborová žemľovka

Rebarborová žemľovka

Zaradené v kategórii:
Žemľovky

Ingrediencie:

6 žemlí, 3 dl mlieka, 70 g masla, 70 g práškového cukru, 2 vajcia, na hrot noža soli, 500 g olúpanej rebarbory, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, mletá škorica, 20 g masla


Postup prípravy:

Žemle rozkrájame na tenké plátky. V horúcom mlieku necháme rozpustiť maslo, pridáme cukor a keď trošku vychladne, pridáme vajcia a dobre zamiešame. Takto pripraveným mliekom zalejeme žemle a necháme ich rozmočiť. Olúpanú, umytú a na kocky pokrájanú rebarboru posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a mletou škoricou a dobre zamiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej polovicu pripravených žemlí. Posypeme rebarborou a zakryjeme druhou polovicou žemlí. Obložíme kúskami masla a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom a podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Višňová žemľovka
Višňová žemľovka
Tvarohová žemľovka 2.
Tvarohová žemľovka 2.
Rebarborové rezy
Rebarborové rezy
Tvarohová žemľovka 1.
Tvarohová žemľovka 1.