už 3274 receptov

Pridaj recept

Tvarohové buchty

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

300 g hrubej múky, 30 g margarínu, 30 g kryštálového cukru, 15 g droždia, 30 g tuku na pomastenie, 20 g práškového cukru na posypanie, mlieko podľa potreby, 1 žĺtok, soľ
Plnka: 300 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, vanilkový cukor, citrónová kôra


Postup prípravy:

Do múky pridáme cukor, droždie, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vlažné mlieko. Vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenom lopári asi na hrúbku palca a pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré plníme plnkou. Okraje cesta spojíme a stlačíme, aby bola plnka dobre zabalená, a buchty ukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Každú pomastíme aj po bokoch, aby sa pri pečení nezlepili. Necháme ich nakysnúť a pečieme v stredne teplej rúre. Z tohto cesta môžeme pripraviť aj iné tvary, ako napríklad podkovy, hrebienky, bavorské dolky, pletenky a pod.
Plnka
:Tvaroh vymiešame s cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou.
Namiesto tvarohu môžeme použiť aj lekvár, mak a pod.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Parené buchty s makom 1.
Parené buchty s makom 1.
Parené buchty
Parené buchty
Buchty s marhuľami
Buchty s marhuľami
Parené buchty s makom 2.
Parené buchty s makom 2.