Dusené jahňacie mäso s uhorkou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400 g jahňacieho mäsa
100 g kyslej uhorky
20 g údenej slaniny
30 g cibule
20 g oleja
soľ
červená paprika
1 dl kyslého mlieka
20 g hladkej múky
čierne korenie
voda

Postup receptu

Do umytého mäsa urobíme v smere vlákien špicatým nožom otvory, do ktorých povtláčame striedavo na silnejšie rezance pokrájanú kyslú uhorku a slaninu. Mäso potom opečieme na oleji a vložíme do kuchty. Na zvyšku oleja zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pol lyžičky papriky, podlejeme vodou, nalejeme na opečené mäso, kuchtu uzavrieme a dusíme asi 25 minút. Udusené mäso pokrájame priečne cez vlákna na porcie a šťavu zahustíme zátrepkou rozmiešanou z kyslého mlieka a múky, spolu krátko povaríme a prelisujeme na pripravené mäso.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená