Oriešková bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme postrúhanú čokoládu, zomleté oriešky a pomaly prilejeme mlieko. Potom po lyžiciach zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vlejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a pomaly pečieme asi 50 až 60 minút. Trocha vychladnutú bábovku vyklopíme na misu a posypeme vanilínovým cukrom. Bábovka je chutnejšia až na druhý deň, preto si ju podľa možnosti pripravíme vopred a uložíme v chlade.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Buchty s marhuľami

Náročnosť

Parížske kocky

Náročnosť

Holandská omáčka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút