Oriešková bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme postrúhanú čokoládu, zomleté oriešky a pomaly prilejeme mlieko. Potom po lyžiciach zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vlejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a pomaly pečieme asi 50 až 60 minút. Trocha vychladnutú bábovku vyklopíme na misu a posypeme vanilínovým cukrom. Bábovka je chutnejšia až na druhý deň, preto si ju podľa možnosti pripravíme vopred a uložíme v chlade.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Budapeštianska nátierka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Likér z višní

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút