Plnené zemiakové rezne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

V kožke uvarené zemiaky očistíme, pretrieme, posolíme, pridáme múku a vypracujeme cesto. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme zomleté pľúcka, soľ, popražíme, prilejeme trochu vody a dusíme. K uduseným pľúckam primiešame namočené vytlačené žemle. Zemiakové cesto rozvaľkáme, pokrájame na rovnaké štvorce, ktoré plníme pľúckovou pinkou. Okraje stlačíme, aby plnka nevypadla, sformujeme na rezne a v horúcom tuku vyprážame. Podávame so špenátom, s tekvicou, kyslou kapustou alebo so šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahodová torta 3.

Náročnosť

Vianočka 1.

Náročnosť

Fazuľové lečo

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny