Polievka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Zvyšky, vzniknuté pri porciovanie lososov (napr. hlava, chvostové, brušné a chrbtové plutvy, chrbtica sa zvyšky mäsa) vložíme do hrnca s 2 litre vody, pridáme bobkový list, nové korenie, guličky korenia, soľ a privedieme k varu. Varíme asi 15 minút. Potom rybi vývar scedíme, kostí a plutvy opatrne oberieme zvyšky mäsa. Do vývaru prisypeme mrazenú koreňovú zeleninu (malú misku) a mrazené fazuľové struky. Samozrejme, že môžeme použiť aj zeleninu čerstvú, mrazená nám ale prípravu urýchli. V malom množstve vývaru rozpustíme bujónovou kocku a prilejeme do polievky. Varíme ďalších 15 – 20 minút (do zmäknutia zeleniny). Nakoniec do polievky vhodíme aj obranné rybacie mäso a prehrejeme. Na malom množstve oleja opražíme na panvici chleba nakrájaný na kocky. Smažíme dozlata. Polievku z lososa podávame s vypražení žemlí alebo usmaženými kockami chleba, sypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Gratinovaný karfiol 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pľúcka nakyslo

Náročnosť