Postup receptu
Zvyšky, vzniknuté pri porciovanie lososov (napr. hlava, chvostové, brušné a chrbtové plutvy, chrbtica sa zvyšky mäsa) vložíme do hrnca s 2 litre vody, pridáme bobkový list, nové korenie, guličky korenia, soľ a privedieme k varu. Varíme asi 15 minút. Potom rybi vývar scedíme, kostí a plutvy opatrne oberieme zvyšky mäsa. Do vývaru prisypeme mrazenú koreňovú zeleninu (malú misku) a mrazené fazuľové struky. Samozrejme, že môžeme použiť aj zeleninu čerstvú, mrazená nám ale prípravu urýchli. V malom množstve vývaru rozpustíme bujónovou kocku a prilejeme do polievky. Varíme ďalších 15 – 20 minút (do zmäknutia zeleniny). Nakoniec do polievky vhodíme aj obranné rybacie mäso a prehrejeme. Na malom množstve oleja opražíme na panvici chleba nakrájaný na kocky. Smažíme dozlata. Polievku z lososa podávame s vypražení žemlí alebo usmaženými kockami chleba, sypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ