Polievka z teľacieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté teľacie kosti a koreňovú zeleninu uvaríme, precedíme, zeleninu posekáme a vložíme späť do polievky. Pridáme surové zomleté teľacie mäso, trocha soli, karfiol rozobratý na ružičky, posekanú zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku a uvaríme do mäkka. V polievkovej mise vymiešame maslo so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme najprv mlieko alebo smotanu a potom pridáme polievku. Nakoniec polievku ochutíme mletým muškátovým kvetom a zamiešame do nej osobitne udusenú ryžu (môže byť aj zvyšok). Do polievky môžeme zavariť aj svetlú zápražku pripravenú z 20 g hladkej múky a 20 g masla.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená