Polievka z teľacieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté teľacie kosti a koreňovú zeleninu uvaríme, precedíme, zeleninu posekáme a vložíme späť do polievky. Pridáme surové zomleté teľacie mäso, trocha soli, karfiol rozobratý na ružičky, posekanú zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku a uvaríme do mäkka. V polievkovej mise vymiešame maslo so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme najprv mlieko alebo smotanu a potom pridáme polievku. Nakoniec polievku ochutíme mletým muškátovým kvetom a zamiešame do nej osobitne udusenú ryžu (môže byť aj zvyšok). Do polievky môžeme zavariť aj svetlú zápražku pripravenú z 20 g hladkej múky a 20 g masla.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená