Poľská omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z masla a múky pripravíme červenú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, spolu popražíme, zalejeme vývarom z kostí, pridáme pretlak, postrúhaný perník, cukor a dobre rozvaríme. Potom pridáme olúpané, pokrájané mandle, umyté hrozienka, pokrájané sušené slivky, ríbezľový lekvár, trochu soli, vývar zo škorice a z klinčekov, povaríme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu a víno. Podávame k varenému jazyku alebo k varenému teľaciemu mäsu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená