Pralinková torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor striedavo so žĺtkami a ešte miešame asi 10 minút. Potom pomaly primiešame rum a citrónovú šťavu. Nakoniec po lyžiciach zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a múku spolu s vanilínovým cukrom. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej preosiatou strúhankou a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi hodinu do ružová. Trocha vychladnutú tortu opatrne vyklopíme z formy na sito a necháme ju celkom vychladnúť. Potom ju rozrežeme, potrieme krémom, spojíme, povrch i boky tiež potrieme krémom a ozdobíme pralinkami.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnakové maslo

Náročnosť

Bažant na smotane

Náročnosť

Polievka hydinové ragú

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút