Pralinková torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor striedavo so žĺtkami a ešte miešame asi 10 minút. Potom pomaly primiešame rum a citrónovú šťavu. Nakoniec po lyžiciach zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a múku spolu s vanilínovým cukrom. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej preosiatou strúhankou a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi hodinu do ružová. Trocha vychladnutú tortu opatrne vyklopíme z formy na sito a necháme ju celkom vychladnúť. Potom ju rozrežeme, potrieme krémom, spojíme, povrch i boky tiež potrieme krémom a ozdobíme pralinkami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená