Ríbezľové tortičky

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po lyžiciach doň zašľaháme cukor a žĺtky, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a šťavu a zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom a upečieme do zlata. Z upečenej, ešte vláčnej piškóty povykrajujeme vrúbkované kolieska a necháme ich vychladnúť. Potom na povrchu urobíme obrubu z ušľahanej šľahačkovej smotany a do stredu nasypeme očistené ríbezle, ktoré osladíme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsové lekno

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jablkový šalát s mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ananásový pohár

Náročnosť