Ríbezľové tortičky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po lyžiciach doň zašľaháme cukor a žĺtky, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a šťavu a zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom a upečieme do zlata. Z upečenej, ešte vláčnej piškóty povykrajujeme vrúbkované kolieska a necháme ich vychladnúť. Potom na povrchu urobíme obrubu z ušľahanej šľahačkovej smotany a do stredu nasypeme očistené ríbezle, ktoré osladíme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ovocná pena

Náročnosť

Kuracie prsia s broskyňou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Sirene po šopsky

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Fánky I

Náročnosť