Roštenka s uhorkovým krémom

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso vyklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme a posypeme čiernym korením. Roštenky na oboch stranách pražíme v panvici na horúcom oleji. Uložíme ich na predhriatu misu. Výpek poprášime múkou, pridáme trochu worcesterskej omáčky, trošku vody, povaríme na hustejšiu šťavu, podľa chuti osolíme a touto šťavou podlejeme roštenky. Základnú majonézu prichutíme 1 polievkovou lyžicou horčice a trochou citrónovej šťavy. Do majonézy vmiešame šľahačku zo sladkej smotany. Do krému primiešame 8 koliesok šalátovej uhorky nakrájanej na tenké pásiky. Krém navrstvíme na roštenky a podávame so zemiakovými hranolkami.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Srbské bravčové mäso
bravčové mäso obed

Srbské bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Bravčové mäso na srbský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Hubová omáčka

Náročnosť

Anglická roštenka s maslovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút